Epsom Courtyard Garden

Landscape Design & Development

The client’s young family required tidy, low maintenance spaces for play and dining outside.
A successful tree application was submitted to council for the removal of an over sized tree casting full-time shadow on the garden.

  • The paved dining area is positioned directly outside the dining room where people sit comfortably next to the trunk of a kauri tree.
  • Standard Michelia ‘Bubbles’ provide the perfect sized screening hedge to achieve the necessary privacy.
  • A spa pool has been positioned at a 45 degrees in the side yard directing movement to the gate and creating interesting planting opportunities.

click to zoom

My wife, Vicki, and I came across Michael Wheatcroft on the internet and connected with the work he had done previously as displayed. Our project was a complete overhaul of our back yard which was the original layout and design from when the townhouse was erected in 1994.

We wanted to create more space and functional area as well as a new and fresh look. After concept planning and scoping the budget with Michael, we pushed the “go’ button. Michael and his team were excellent throughout the construction phase with an ability to change for last minute ideas and additions as discussed. The work was done professionally and completed within budget.

We are now thoroughly enjoying our new look and functionality. It has certainly added a new dimension to our environment. I have every confidence in recommending Michael for a sharp concept & design with a professional job done on time and within budget. Thank you.

Jason Morris

Ready to get started on your landscaping project?